hava 14° Orta
DOLAR 19,0540 % % 0.13
EURO 20,5095 % % -0.63
GRAM ALTIN 1.211,97 % % -0,66
ÇEYREK A. 1.981,56 % % -0,66
BITCOIN 546.608 % 0.909
SON DAKİKA
Google News

Dyned Giriş

Son Güncelleme :

21 Temmuz 2022 - 7:31

Dyned Giriş

Bugün Milli Eğitim tarafından yayınlanan bir yazı ile İngilizce Öğretmenleri için Dyned verilerinin girilmesi istenildi. Dyned’i hemen hemen hepimiz biliyoruz fakat hiç kullanmayanlar ne yapacak? Bugün sizlere Dyned’in nasıl kurulduğunu anlatacağız. DynEd (Dynamic Education) yani dinamik eğitim kelimelerinin birleşmesi ile adını bulmuştur. Eğitim Bilişim Ağına benzer ve şimdiye dek geliştirilmiş en kaliteli web tabanlı dil eğitim programıdır.

DYNED Programını İndir

Dyned bilgisayar ve internet tabanlı bir program. Milli Eğitim Müdürlüklerinden temin edilebilecek bir CD ile programı yükleyebilirsiniz. Eğer CD temin etme ihtimaliniz bulunmuyorsa aşağıdaki link yardımıyla Dyned programını indirebilirsiniz.

DynEd İndirmek İçin TIKLAYINIZ.

NOT: Programın çalıştırılabilmesi için Quick Time programının bilgisayarınızda yüklü olması gerekmektedir.

Öğrenciler okuldan alacakları kullanıcı adı (mail) ve şifre ile yukarıdaki görselde ki gibi sisteme giriş yapabilirler.

Dyned Programı Nasıl Kullanılır?

Okulun yönetici MEBBİS’inde bulunan Dyned şifresi ile sisteme giriş yapıyoruz. Sisteme giriş yapmak için TIKLAYINIZ. Giriş yaptıktan sonra sırasıyla izlemeniz gereken adımlar ise şu şekildedir:

  • Sınıfların Silinmesi
  • Yeni sınıf kurulumu butonuna basarak okulumuzda bulunan sınıfları sisteme ekliyoruz.
  • Bu bölümde her sınıf için ayrı ayrı sınıf öğretmenlerini tanımlamamız ve öğretmen ad, soyad, e-mail gibi bilgileri girerek sınıf öğretmenine bir şifre tanımlıyoruz ve daha sonra Sınıf Kur sekmesine tıklıyoruz
  • Kurulum şifresi ile e-okula giriş yapıyoruz.
  • Öğrenci işlemleri bölümünden sınıfı seçiyoruz.
  • Durumu bölümünden aktif olan öğrenci butonuna basarak okuldaki aktif öğrencileri seçiyoruz.
  • Otomatik tanımlama programını açıyoruz ve e-okuldan seçtiğimiz sınıf liste sayfasına kopyalıyoruz. Sonrasında ayar sekmesine gelip yukarıdan e-posta uzantısını değiştiriyoruz. (xxx@meb.gov.tr) Düzenleye basıyoruz. Excel’in Dyned sekmesine gelip oluşan 2 haneli şifreleri 3 haneli yapıyoruz yoksa sistem çalışmıyor. Şifre 12 ise 123 yapmamız gerekiyor..
  • Farklı Kaydet > Kayıt Türü Metin(Sekmeyle ayrılmış) seçiliyor.
  • İlk uyarıya  Tamam, 2. uyarıya hayır deyip daha sonra iptale basmamız gerekiyor. Sonrasında dyned sekmesinde ki oluşan bilgileri yeni bir excel sayfasına kopyalıyoruz. (bunun nedeni sistemdeki ufak tefek problemlerdir)
  • Oluşturulacak Excel dosyasında A-1 bölümüne Ad-Soyad, B1 bölümüne e-postaları, C1 kısmına ise 3 haneli şifreleri yazıyoruz. Ve listeyi bu bölüme yapıştırıyoruz.
  • Oluşturulan excel dosyasına öğrenci listesini yapıştırdıktan sonra sondaki ilk satırı siliyoruz ve sayfayı kaydediyoruz. (Aksi takdirde excel dosyasını sisteme yüklerken sorun çıkıyor.) Her sınıf için bu adımı tekrar uyguluyoruz.
  • dynedkayityonetimsistemi.meb.gov.tr/ adresine gidip sınıfa yeni öğrenci kaydedilmesine basıyoruz ve oluşturulan sınıf seçilip excel tablosundan öğrencileri kaydet butonuna basıyoruz. Liste yüklendikten daha sonra öğrencileri kaydet sekmesine basıyoruz. Her sınıf için bu adımı tekrar uygulamak gerekiyor.

Dyned Öğrenci Şifresi verme

Excel dosyasında oluşturacağımız Ad soyad, e-mail ve şifre bölümündeki mail kısmı öğrencinin giriş adı olacak. Şifre ise giriş için gerekli olan şifreyi tanımlıyor. Daha fazla eğitim içeriği için sitemizi takipte kalın.