hava 10° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 28,8917 % % -0.11
EURO 31,2352 % % -0.44
GRAM ALTIN 1.876,33 % % -0,44
ÇEYREK A. 3.067,79 % % -0,44
BITCOIN 1.261.697 % 4.088
SON DAKİKA
Google News

DİYET’E BAŞLARKEN YAPILAN EN SIK HATALAR

Son Güncelleme :

27 Şubat 2023 - 12:41

DİYET’E BAŞLARKEN YAPILAN EN SIK HATALAR

Diyet’e Başlarkan Yapılan En Sık Hatalar

Aç Kalmak Zayıflatır Mı?

Aç kalmak tahmin edilenin aksine uzun vadede bizi zayıflatmaz. Çünkü öğün atlayarak kendimizi aç bıraktığımızda metabolizma hızımızı yavaşlatırız. Aynı vakitte ihtiyacımızdan az gıda tükettiğimizde detaylı sıhhat problemleriyle karşılaşabiliriz. Uzun vakit aç kalarak kısa vadede zayıflamak yalnızca tartı üstünde zayıflamaktır. Dolayısıyla kilo verirken kas kayıbı hayat sürdürmek zayıflarken oluşturulan sorunlar arasında konumunu alacaktır. Bu yüzden beslenme düzenimizde kendimizi aç bırakmayarak derli toplu ve denetimli bir şekilde beslenmeliyiz. Kas kazanarak ya da en azından sahip olunan kaslarımızı koruyarak yağ yakmamız gerekiyor, bunu unutmayalım.

diyet

Akşam Yemek Yemek Kilo Aldırır Mı?

Diyet yapar iken oluşturulan hatalılar arasında akşam yemek yemek kilo aldırır yanılgısı geliyor. Bu ifade fazlası şahıs doğrulusunda söylenen hatalı bir ifadedir. Çünkü her bireyin hayat şartları bu saate ideal olmayabilir. Saat 6’dan sonra yemek yersem net kilo alırım algısından çıkmak gerekiyor. Her şahısn beslenme tipi değişik bulunduğu gibi beslenme saati de değişikdır.

Sabah erken kalkıp erken yatan şahıs ile geç kalkıp geç yatan bir bireyin beslenme saatinin aynı bulunduğu düşünülemez. Sadece akşam geç bir saatte yenilecekse çok ağır öğün tüketmek yerine daha hafif ve daha az karbonhidratlı öğün tüketmek zayıflamamızı basitlaştıracaktır. Gün amacıylade alıncak makroların en ideal saati yoktur. Sadece metabolizma hızımız akşamları yavaşladığı amacıyla karbonhidrat alımımızı kısmamız gerekiyor, beslenmemizi değil! Hem de akşam yemek yemek ya da akşam 6’dan sonra yemek yemek kilo aldırır mı gibi hatalı düşünceler yerine uyumadan 2 saat evvelce yemek yemeyi sonlandırmak çok daha doğru bir bağımlılık olacaktır.

Ekmek Kilo Aldırır Mı?

Sağlıklı beslenmede doğru tanınan hatalılar denilince ekmek hususu en başlarda yer alır. Ekmek yersem kilo veremem çok sık sarfedilen hatalı ifadelerdir. Fazla ve sık beyaz ekmek yemek tabi ki kilo aldırabilir. Hele ki ekmeğin yanısıra tükettiğimiz gıdalara ilgi etmezsek. Makarna, pilav gibi karbonhidrat içeriği yüksek olan gıdaların yanısıra bir de karbonhidrat seviyesi yüksek olan ekmeği bolca tüketirsek kilo artışına sebep olur. Aynı vakitte insanların bir başka hatalıı, kepekli, tam buğday, çavdar gibi ekmekleri bolca tüketirim kilo almam algısıdır. Diğer ekmeklerle beyaz ekmeğin kalorisi aşağı yukarı olarak aynıdır. Sadece beyaz ekmeğe göre daha çok gıda değerine ve posaya sahiptir. Bu yüzden kepekli, tam buğday ekmeğini tüketirken de kilo alımında mühim olan orandır. 1-2 dilim ekmekten değil çok ekmek yemekten korkun!

Diyette Yapılan Hata: Çok Sık Light Ürünler Tüketmek

Çoğu insanın diyette doğru bildiği sorunlardan biri de light ürünlerin tüketimiyle ilgilidir. Yapılan diyet sorunlarında light ürünlerin hiç kalorisi yokmuş gibi düşünülür ve çok çok tüketilir. Bu da kilo vermek yerine kilo alımına sebep olur. Bu yüzden light ürün olsa da tükettiğimiz oran çok mühimdir.

Hiç Karbonhidrat Tüketmemek Bir Diyet Hatasıdır

Vücudumuzun en mühim enerji kaynağı karbonhidratlardır. Diyette tam tahıllı ekmek, bulgur ya da kepekli, tam buğday makarna gibi glisemik indeksi yüksek olmayan karbonhidratları tüketmemek vücudumuza enerji girişini engellemek demektir. Aniden kesilen karbonhidratlar kısa vakitde zayıflatsa da uzun vadede hiç karbonhidrat tüketmemek eski düzende beslenmemize geri döndüğümüzde daha basit kilo almamıza namacıyla olur.

YASAKLANDINIZ!..